Υλικά 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κ.σ. πελτέ τομάτας 4-5 ώριμες τομάτες (ή μία κονσέρβα τοματάκια) 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα Αλάτι, πιπέρι 1 κιλό φρέσκα πράσινα φασολάκια καθαρισμένα 3 σκελίδες σκόρδο ½ ματσάκι μαϊντανό 3 μεγάλες πατάτες Εκτέλεση Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια από τα νεύρα τους (τις πλαϊνές ίνες). Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να […]
Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
4-5 ώριμες τομάτες (ή μία κονσέρβα τοματάκια)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
1 κιλό φρέσκα πράσινα φασολάκια καθαρισμένα
3 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
3 μεγάλες πατάτες
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φασολάκια από τα νεύρα τους (τις πλαϊνές ίνες). Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί. Αφού γίνει διάφανο, συμπληρώνουμε το σκόρδο και τα φασολάκια και αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, τον πελτέ μαζί με νερό (θα χρειαστούμε 2 φλιτζάνια περίπου) και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις προσθέτουμε κι αυτές στο φαγητό μας, μαζί με τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να δούμε τα φασολάκια να πίνουν τα υγρά και να παραμένει μόνο μια δεμένη κόκκινη σάλτσα.