Γεφύρι Κουϊάσας

Γεφύρι Κουϊάσας

Θα πρέπει να συνδεθείτε για να προσθέσετε κάτι αγαπημένα σας η στα ταξίδια σας
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ο νερόμυλος και το γεφύρι Κουϊάσας ανήκουν στην κοινότητα Καλαρρύτες, βρίσκονται σε υψόμετρο 807 μέτρων, μέσα στην κοιλάδα του Χρούσια ποταμού. Για να προσεγγίσουμε το σημείο, θα ακολουθήσουμε διαδρομή προς Καλαρρύτες. Η διαδρομή είναι περίπου 15 λεπτά με τα πόδια. Μετά τη σιδερένια γέφυρα και πριν τους Καλαρρύτες, στο αριστερό μας χέρι βρίσκουμε πινακίδα που […]

Ο νερόμυλος και το γεφύρι Κουϊάσας ανήκουν στην κοινότητα Καλαρρύτες, βρίσκονται σε υψόμετρο 807 μέτρων, μέσα στην κοιλάδα του Χρούσια ποταμού. Για να προσεγγίσουμε το σημείο, θα ακολουθήσουμε διαδρομή προς Καλαρρύτες. Η διαδρομή είναι περίπου 15 λεπτά με τα πόδια. Μετά τη σιδερένια γέφυρα και πριν τους Καλαρρύτες, στο αριστερό μας χέρι βρίσκουμε πινακίδα που μας οδηγεί προς το πέτρινο γεφύρι Κουϊάσας και στον παλιό πέτρινο νερόμυλο. Το μονοπάτι ξεκινάει με τα σκαλιά στα δεξιά και από τη σκάλα των Καλαρρυτών θα φτάσετε στο γραφικό χωριό. Η διαδρομή συνεχίζει ευθεία και σύντομα θα διακρίνετε τον όμορφο νερόμυλο και τον εντυπωσιακό καταρράκτη, που προέρχεται από πηγές κάτω από τους Καλαρρύτες και χύνεται στο Χρούσια. Το μέρος είναι σπάνιας ομορφιάς και τα ακούσματα της φύσης μοναδικά.

Το όνομα Κουϊάσα σημαίνει σκιερό μέρος. Το γεφύρι είναι μονότοξο με άνοιγμα 5,40 μέτρα, ενώ το ύψος του φτάνει τα 18 μέτρα. Στον κορμό του ενός σκέλους της γέφυρας υπάρχει μικρότερο τόξο που ελαφραίνει την κατασκευή (ανακουφιστικό τόξο) και επιτρέπει τη γρήγορη διέλευση του νερού σε περίπτωση πλημμύρας.

Ο νερόμυλος βρίσκεται κρυμμένος μέσα στο δάσος και μοιάζει με πλάνο από παραμύθι. Στον χώρο του νερόμυλου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έως τον Νοέμβριο λειτουργεί παραδοσιακό καφενείο που προσφέρει και φαγητό. Στο καφενείο μπορείτε να απολαύσετε σπιτική λεμονάδα και χειροποίητο εκμέκ.

Ο χώρος διαθέτει υποδομή για πικνίκ και στον καταρράκτη οι τολμηροί δροσίζονται στα κρυστάλλινα νερά του Καλαρρύτικου. Το μονοπάτι είναι ήπιας δυσκολίας, έχει μήκος 1 χιλιόμετρο, σε ορισμένα σημεία έχει πέτρινα σκαλοπάτια και διανύεται σε 15-20 λεπτά. Η γέφυρα από τον νερόμυλο βρίσκονται σε απόσταση 6-7 λεπτών περπάτημα.

Σημείο στο χάρτη

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

GOOGLE MAPS

Σχόλια

wave

Developed by Developed by Dotsoft