Θρησκευτικό – Ιστορικό – Πολιτιστικό Μουσείο Ιεράς Μονής Βύλιζας

Θρησκευτικό – Ιστορικό – Πολιτιστικό Μουσείο Ιεράς Μονής Βύλιζας

Θα πρέπει να συνδεθείτε για να προσθέσετε κάτι αγαπημένα σας η στα ταξίδια σας
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥ
Average:(average: 3.5 out of 5. Total: 2)
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Το Ματσούκι είναι ένα χωριό μέσα στα έλατα με πέτρινα σπίτια και φιλόξενους κατοίκους. Το χωριό είναι ένα από τα βλαχόφωνα χωριά των Τζουμέρκων, με πλούσια παράδοση και αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, όπως γεφύρια, νερόμυλους και αλώνια, αλλά και την εντυπωσιακή Ιερά Μονή Βύλιζας. Στο Ματσούκι υπάρχουν τρεις σύλλογοι που διοργανώνουν και συμμετέχουν σε πολιτιστικά […]

Το Ματσούκι είναι ένα χωριό μέσα στα έλατα με πέτρινα σπίτια και φιλόξενους κατοίκους. Το χωριό είναι ένα από τα βλαχόφωνα χωριά των Τζουμέρκων, με πλούσια παράδοση και αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, όπως γεφύρια, νερόμυλους και αλώνια, αλλά και την εντυπωσιακή Ιερά Μονή Βύλιζας. Στο Ματσούκι υπάρχουν τρεις σύλλογοι που διοργανώνουν και συμμετέχουν σε πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Εντύπωση θα σας κάνει η σπουδαία συλλογή του μουσείου Ματσουκίου, όπου σε μια αίθουσα εκτίθενται 58 μεταβυζαντινές εικόνες από τον 15ο αιώνα και έπειτα, έργα σπουδαίων ζωγράφων της Κρητικής και Επτανησιακής Σχολής, αλλά και ανώνυμων, λαϊκών αγιογράφων της Ηπείρου.

Σημείο στο χάρτη

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

GOOGLE MAPS

Σχόλια

wave

Developed by Developed by Dotsoft