Καστρί Καλεντζίου

Καστρί Καλεντζίου

Θα πρέπει να συνδεθείτε για να προσθέσετε κάτι αγαπημένα σας η στα ταξίδια σας
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η θέση «Καστρί» είναι ο λόφος που βρίσκεται στα ανατολικά του Καλεντζίου (ορεινός οικισμός). Στο σημείο αυτό σώζονται τα ερείπια ενός τετράγωνου πύργου που χρονολογείται από τα Ελληνιστικά χρόνια. Το κάστρο σχετίζεται και με το όνομα του χωριού. Υπάρχουν δύο εκδοχές για την ονομασία του χωριού. Η πρώτη εκδοχή αναφέρει πως το όνομα στο χωριό […]

Η θέση «Καστρί» είναι ο λόφος που βρίσκεται στα ανατολικά του Καλεντζίου (ορεινός οικισμός). Στο σημείο αυτό σώζονται τα ερείπια ενός τετράγωνου πύργου που χρονολογείται από τα Ελληνιστικά χρόνια.

Το κάστρο σχετίζεται και με το όνομα του χωριού. Υπάρχουν δύο εκδοχές για την ονομασία του χωριού. Η πρώτη εκδοχή αναφέρει πως το όνομα στο χωριό το χαρίζει το κάστρο. Το μικρό κάστρο στα τουρκικά λέγεται Καλαί-ντζικ και με το πέρασμα του χρόνου έμεινε στο χωριό το όνομα εξελληνισμένο ΚΑΛΕΝΤΖΙ. Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, το όνομα προέρχεται από μία οικογένεια με το επώνυμο Καλέντζι.

Η θέα από το σημείο αυτό προς τη χαράδρα του Άραχθου είναι εντυπωσιακή διότι απολαμβάνουμε τα Τζουμέρκα σε όλο το μεγαλείο τους. Στο σημείο υπάρχει χώρος αναψυχής με κιόσκι και χώρος για στάθμευση αυτοκινήτων. Το σημείο είναι ιδανικό για φωτογραφίες με φόντο την άγρια χλωρίδα της Πίνδου, ενώ σε πολύ κοντινό σημείο από το κιόσκι είναι το Καστρί Καλεντζίου. Η προσέγγιση του πρέπει να γίνεται με προσοχή από τους επισκέπτες, διότι δεν υπάρχει διάδρομος προσέγγισης προς το παρόν. Πηγαίνοντας προς το σημείο Καστρί, θα εντοπίσετε πολλά και διαφορετικά φυτά της Πίνδου.

Σημείο στο χάρτη

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

GOOGLE MAPS

Σχόλια

wave

Developed by Developed by Dotsoft