Νερόμυλος Βαπτιστή

Νερόμυλος Βαπτιστή

Θα πρέπει να συνδεθείτε για να προσθέσετε κάτι αγαπημένα σας η στα ταξίδια σας
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥ
Average:(average: 5 out of 5. Total: 2)
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ο Νερόμυλος Βαπτιστή βρίσκεται στο χωριό Βαπτιστής στα Βόρεια Τζουμέρκα, στη θέση «Μουτσιάρα» σε υψόμετρο 950 μέτρων. Μαζί με τον νερόμυλο υπάρχει μονότοξη γέφυρα πάνω από το ρέμα που χύνεται στον Καλαρρύτικο ποταμό. Η πρόσβαση στον νερόμυλο γίνεται από την είσοδο του χωριού. Μαζί με τον νερόμυλο υπάρχει και η νεροτριβή του Αγίου Ιωάννη. Ο […]

Ο Νερόμυλος Βαπτιστή βρίσκεται στο χωριό Βαπτιστής στα Βόρεια Τζουμέρκα, στη θέση «Μουτσιάρα» σε υψόμετρο 950 μέτρων. Μαζί με τον νερόμυλο υπάρχει μονότοξη γέφυρα πάνω από το ρέμα που χύνεται στον Καλαρρύτικο ποταμό. Η πρόσβαση στον νερόμυλο γίνεται από την είσοδο του χωριού. Μαζί με τον νερόμυλο υπάρχει και η νεροτριβή του Αγίου Ιωάννη. Ο νερόμυλος διατηρείται σε καλή κατάσταση και είναι προσβάσιμος από τον κεντρικό δρόμο. Στο σημείο θα απολαύσετε το ρυάκι και τη φύση.

Στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, χώρο όπου η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή συνδυάζεται με την οικιακή βιοτεχνία, αναπτύσσεται ένα σύνολο υποδομών αυτής της μορφής. Οι υποδομές αυτές λειτουργούν είτε υπό ιδιωτικό είτε υπό κοινοτικό καθεστώς, ενώ δεν λείπουν και τα βακούφικα κτίσματα, τα οποία υπάγονται στη δικαιοδοσία των μοναστηριών. Σήμερα, λίγα από αυτά τα κτίσματά στέκουν, και αυτά σε αρκετά χωριά είναι σε αχρηστία. Σε αρκετές περιπτώσεις, κάποια έχουν αναπαλαιωθεί ή κατασκευαστεί στο ίδιο σημείο όπου βρισκόταν παλαιότερα, υπακούοντας στη λογική της τουριστικής προβολής των βιοτεχνικών κτισμάτων της περιοχής των Τζουμέρκων.

Σημείο στο χάρτη

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

GOOGLE MAPS

Σχόλια

wave

Developed by Developed by Dotsoft