Γαστρονομία – Φασολάδα

Γαστρονομία – Φασολάδα

Υλικά 500 γραμμάρια ξερά φασόλια μέτρια 3 ώριμες τομάτες περασμένες στον πολυκόπτη (multi) 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένο 1 φλιτζάνι. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κ.σ. γεμάτη τοματοπελτέ 1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά) Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, που να […]

Υλικά
500 γραμμάρια ξερά φασόλια μέτρια
3 ώριμες τομάτες περασμένες στον πολυκόπτη (multi)
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. γεμάτη τοματοπελτέ
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, που να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα ανακατεύουμε καλά, για να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, κι έπειτα ρίχνουμε τα φασόλια, την τομάτα, τον πελτέ, το σέλινο, πιπέρι, αλάτι, την πιπεριά, και συμπληρώνουμε βραστό νερό, τόσο που να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει από πάνω 2-3 δάχτυλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα φασόλια για 40-50 λεπτά, μέχρι να βράσουν και να χυλώσουν. Ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσουμε, εξαρτάται από το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια μας.

wave

Developed by Developed by Dotsoft