Γαστρονομία – Φασόλια γίγαντες

Γαστρονομία – Φασόλια γίγαντες

Υλικά ½ κιλό φασόλια γίγαντες 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 2 καρότα ψιλοκομμένα σε φέτες ½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό 300 ml ελαιόλαδο Αλάτι και κόκκινο πιπέρι 500 γραμμάρια τοματάκι για κοκκινιστά 300 ml νερό από αυτό που έβρασαν τα φασόλια Εκτέλεση Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ και, αφού ξυπνήσουμε, τα βάζουμε στη χύτρα να […]

Υλικά
½ κιλό φασόλια γίγαντες
3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 καρότα ψιλοκομμένα σε φέτες
½ κ.γ. φρέσκο βασιλικό
300 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και κόκκινο πιπέρι
500 γραμμάρια τοματάκι για κοκκινιστά
300 ml νερό από αυτό που έβρασαν τα φασόλια
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα φασόλια από το βράδυ και, αφού ξυπνήσουμε, τα βάζουμε στη χύτρα να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμα. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι και να μαυρίσουν κιόλας. Προσθέτουμε τώρα τα καρότα και το τοματάκι για κοκκινιστά ανακατεύοντας. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, τα φασόλια, το νερό, τον βασιλικό και το αλάτι. Αδειάζουμε τα υλικά σε ένα ταψάκι, αφού ανακατέψουμε, και ψήνουμε στους 200°C για 30-40 λεπτά περίπου. Πρέπει να μείνουν με ελάχιστο νερό και να χυλώσουν.

wave

Developed by Developed by Dotsoft