Γαστρονομία – Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Γαστρονομία – Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Για τη ζύμη: 1 ποτήρι νερό Μισό φλιτζάνι του καφέ λάδι Μισό κουταλάκι αλάτι Μισό κουταλάκι ζάχαρη Αλεύρι, όσο σηκώσει για σφιχτή ζύμη Λάδι, αρκετό για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων Για τη γέμιση: 2 κιλά κολοκύθι 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι 1 φλιτζάνι του τσαγιού μυζήθρα ξερή 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη […]

Για τη ζύμη:
1 ποτήρι νερό
Μισό φλιτζάνι του καφέ λάδι
Μισό κουταλάκι αλάτι
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
Αλεύρι, όσο σηκώσει για σφιχτή ζύμη
Λάδι, αρκετό για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
Για τη γέμιση:
2 κιλά κολοκύθι
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μυζήθρα ξερή
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το νερό, το μισό φλιτζάνι του καφέ λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι, και κάνουμε μία ζύμη αρκετά σφιχτή, που την ανοίγουμε με φύλλο. Καθαρίζουμε το κολοκύθι, το τρίβουμε στον τρίφτη και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα να πάρει λίγες βράσεις, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το κατεβάζουμε. Όταν μισοκρυώσει, ρίχνουμε τη μυζήθρα. Αλείφουμε καλά ένα ταψί μετρίου μεγέθους και το στρώνουμε με χοντρό φύλλο (να αντιστοιχεί στα ¾ της ζύμης). Αδειάζουμε πάνω του το μείγμα του κολοκυθιού, ρυζιού, ζάχαρης κ.λπ., το στρώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος και το σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο (που έχουμε ανοίξει με το υπόλοιπο ¼ της ζύμης). Το χαράζουμε από πάνω μπαστούνια και το αλείφουμε με μπόλικο λάδι. Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσει. Όταν τη βγάλουμε, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

wave

Developed by Developed by Dotsoft