Δράση με σχοινιά

Δράση με σχοινιά

Η πολυμορφία των Τζουμέρκων δίνει τη δυνατότητα για εντυπωσιακά εναέρια περάσματα (flying fox) και καταρριχήσεις (rappel) από κάθετους ψηλούς βράχους. «Πετάξτε» από όχθη σε όχθη με flying fox, «περπατήστε» στους κάθετους βράχους και «προσγειωθείτε» με την τεχνική rappel.
Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τη συγκίνηση του εναέριου περάσματος, δεν έχουν παρά να βρεθούν στην περιοχή της Γέφυρας Πλάκας και χρησιμοποιώντας αναρριχητικό εξοπλισμό να αιωρηθούν με την τροχαλία, που γλιστράει πάνω σε κεκλιμένο συρματόσχοινο, από τη μία όχθη του ποταμού στην άλλη. Εντυπωσιακό εναέριο πέρασμα μήκους 70 μέτρων πάνω από τον Άραχθο, με την ταχύτητα να αυξάνεται συνεχώς μέχρι να λειτουργήσουν τα φρένα λίγο πριν από τα δέντρα.
Καταρρίχηση γίνεται σε δύο πεδία. Το πρώτο σε φυσικό κάθετο βράχο, ύψους 35 μέτρων, στην Πλατανούσα (μέτριας δυσκολίας). Εντυπωσιακή καταρρίχηση από ασφαλισμένο βράχο με αρνητική κλίση, στην κεντρική πλατεία του χωριού με πανοραμική θέα την κοιλάδα του Αράχθου και την οροσειρά των Τζουμέρκων.
Το δεύτερο πεδίο είναι σε βράχο 50 μέτρων στην Ιερά Μονή Κηπίνας. Με θέα το στενό φαράγγι του Καλαρρύτικου, το βάρος του σώματός μας κρέμεται σε βράχο, από αναρριχητικό σχοινί με τη βοήθεια αναρριχητικού εξοπλισμού.

wave

Developed by Developed by Dotsoft