Γαστρονομία -Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο

Γαστρονομία -Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο

Υλικά  1½ κιλό κατσικάκι χεράκι (μπροστινό πόδι) και παϊδάκια, κομμένο σε μερίδες 12 πατάτες 2 κ.σ. μουστάρδα 1 κ.γ. ρίγανη 1 κ.γ. λεμονοθύμαρο (προαιρετικά) 2 λεμόνια (ο χυμός τους) 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε, τις βάζουμε σε ταψί και τις […]

Υλικά 
1½ κιλό κατσικάκι χεράκι (μπροστινό πόδι) και παϊδάκια, κομμένο σε μερίδες
12 πατάτες
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. λεμονοθύμαρο (προαιρετικά)
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε, τις βάζουμε σε ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε το αρνάκι και το αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε σε μπολ ένα μείγμα με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά και το σκόρδο. Περιχύνουμε με το μισό μείγμα τις πατάτες. Βάζουμε από πάνω το αρνάκι και το περιχύνουμε κι αυτό με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Περιχύνουμε το φαγητό με 1½ ποτήρι νερό και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σκεπασμένο το φαγητό για μία ώρα. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C. Ψήνουμε για περίπου ακόμη 1 ώρα, να πάρει χρώμα και να ψηθεί το αρνάκι.

wave

Developed by Developed by Dotsoft