Γαστρονομία – Χοιρινή τηγανιά

Γαστρονομία – Χοιρινή τηγανιά

Υλικά συνταγής 500 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο «ψαρονέφρι», κομμένο σε μέτριους κύβους 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ½ ποτήρι κρασιού βαλσάμικο ξίδι 1 κ.σ. μαργαρίνη 5 κ.σ. ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 έτοιμο ζωμό κότας [κύβο] διαλυμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό Αλάτι, […]

Υλικά συνταγής
500 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο «ψαρονέφρι», κομμένο σε μέτριους κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ ποτήρι κρασιού βαλσάμικο ξίδι
1 κ.σ. μαργαρίνη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 έτοιμο ζωμό κότας [κύβο] διαλυμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας κόψει το κρέας σε κυβάκια, ή το κόβουμε μόνοι μας, και τα αλευρώνουμε. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και τη μαργαρίνη, και μόλις ζεσταθούν σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και, τέλος, το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου. Μόλις σοταριστούν (χωρίς να μαυρίσουν), σβήνουμε με το βαλσάμικο. Αφήνουμε να «αναπνεύσει» και να τραβηχτούν τα υγρά και συμπληρώνουμε με τον ζωμό κότας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, έως ότου το κρέας μαλακώσει και δέσει η σάλτσα του.

wave

Developed by Developed by Dotsoft