Γαστρονομία – Γαλατόπιτα

Γαστρονομία – Γαλατόπιτα

Υλικά 2½ λίτρα γάλα 3 φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 βανίλιες 7 αυγά 1 κ.γ. μαστίχα Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 1 πρέζα αλάτι Φύλλα για πίτα Λίγη κανέλα Εκτέλεση Από τα τρία φλιτζάνια ζάχαρη κρατάμε το μισό μαζί με την κανέλα για […]

Υλικά
2½ λίτρα γάλα
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 βανίλιες
7 αυγά
1 κ.γ. μαστίχα
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
Φύλλα για πίτα
Λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Από τα τρία φλιτζάνια ζάχαρη κρατάμε το μισό μαζί με την κανέλα για αργότερα. Χτυπάμε τα 2½ φλιτζάνια ζάχαρη, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τα αυγά, τις βανίλιες, τη μαστίχα, το αλάτι και το ξύσμα. Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε λίγο χλιαρό γάλα στο μείγμα ανακατεύοντας καλά με αναδευτήρα. Όλο μαζί το βάζουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, που ζεσταίνεται. Ανακατεύουμε καλά ωσότου δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει, βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε 2 φύλλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα που κρατήσαμε. Συνεχίζουμε με τα μισά φύλλα, ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Ψήνουμε στους 170°C για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

wave

Developed by Developed by Dotsoft