Γαστρονομία – Κοντοσούβλι

Γαστρονομία – Κοντοσούβλι

Υλικά 3000 γραμμάρια. κρέας χοιρινό ή προβατίνα 3-4 κρεμμύδια ξερά Ρίγανη Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αλάτι Εκτέλεση Αγοράζουμε το κρέας της επιλογής μας, χοιρινό ή προβατίνα, από σπάλα, μπούτι ή καπάκι. Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει κρέας για κοντοσούβλι, σε μέτρια κομμάτια 5×5 περίπου. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε […]

Υλικά
3000 γραμμάρια. κρέας χοιρινό ή προβατίνα
3-4 κρεμμύδια ξερά
Ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Αγοράζουμε το κρέας της επιλογής μας, χοιρινό ή προβατίνα, από σπάλα, μπούτι ή καπάκι. Ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει κρέας για κοντοσούβλι, σε μέτρια κομμάτια 5×5 περίπου. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια, για να καλυφθεί όλο το κρέας με τα υλικά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε όλη νύχτα, ή για 6 τουλάχιστον ώρες, το κρέας να μαριναριστεί. Ετοιμάζουμε τη φωτιά με ξύλα ή κάρβουνα, αν έχουμε κληματόβεργες ακόμη καλύτερα. Μόλις είναι έτοιμη η θράκα την απλώνουμε, περίπου 5 εκατοστά σε όλο το μήκος της σούβλας, και αφήνουμε να κάτσει η φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε το κοντοσούβλι, χρησιμοποιούμε 2 σούβλες 1 μέτρου περίπου. Παίρνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σουβλίζουμε εναλλάξ, ένα κομμάτι κρέας ένα ξύγκι. Δεν πιέζουμε τα κομμάτια μεταξύ τους, για να ψηθεί σωστά. Τοποθετούμε τις σούβλες στη θράκα, όχι πολύ κοντά της, όπου την απλώνουμε καλά για να καλύπτεται όλη η σούβλα. Η φωτιά δεν πρέπει να είναι πολύ δυνατή και να έχουμε ανοίξει αριστερά και δεξιά τη θράκα, γιατί θα πάρει φωτιά από τα λίπη που θα στάζουν. Ψήνουμε όσο χρειαστεί γυρνώντας ασταμάτητα τη σούβλα για περίπου 1½-2 ώρες, το δοκιμάζουμε και καταλαβαίνουμε αν έχει γίνει.

wave

Developed by Developed by Dotsoft