Γαστρονομία – Ζυμαρόπιτα – Προζυμόπιτα

Γαστρονομία – Ζυμαρόπιτα – Προζυμόπιτα

Υλικά  2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει Μισό λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες 250 γραμμάρια γιαούρτι 3 αυγά 3 φλιτζάνια φέτα θρυμματισμένη 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο Λίγο ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Τελευταία ρίχνουμε τη φέτα. Το μείγμα […]

Υλικά 
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει
Μισό λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
250 γραμμάρια γιαούρτι
3 αυγά
3 φλιτζάνια φέτα θρυμματισμένη
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Τελευταία ρίχνουμε τη φέτα. Το μείγμα πρέπει να είναι ένας παχύρρευστος χυλός, οπότε, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη ή, αν είναι πολύ πηχτό, αραιώνουμε με γάλα. Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα μέτριο στρογγυλό (ή ορθογώνιο) ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει. Να ξέρετε πως για να είναι νόστιμη η πίτα δεν πρέπει το πάχος της να είναι μεγάλο. Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200°C, ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

wave

Developed by Developed by Dotsoft